• Ο Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος "ΑΡΔΗΤΤΟΣ", σε συνεργασία με το Κέντρο Αναπτυξιακών Μελετών PRISMA, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος με τα εργαλεία του ASPIS. Σας προσκαλούμε την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 στις 18:30 στο Άλσος Λογγίνου (Μετς) για να αξιολογήσουμε μαζί τους δημόσιους χώρους, να γνωριστούμε και να συζητήσουμε για τους δημόσιους χώρους που θέλουμε και μας αξίζουν. Όσοι φέρουν μαζί τους τον φορητό τους υπολογιστή, θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν ζωντανά το 3D παιχνίδι αειφορίας του ASPIS με τη βοήθεια δικτύου wifi που θα παρέχεται δωρεάν. Δείτε εδώ τη σχετική αφίσα. Για να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση πιέστε εδώ.

 

  • Το ASPIS διοργάνωσε την τηλε-συνεδρίαση με θέμα "Βιώσιμοι Δημόσιοι Χώροι: Μια Εμπειρία Ηλεκτρονικής Μάθησης" στις 8-9 Μαΐου 2012 στο χώρο συνεδριάσεων του Serious Games Institute του Παν/μιου του Coventry στην πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας Secondlife. Οι εισηγήσεις των συμμετεχόντων θα είναι σύντομα διαθέσιμες...

 

  • Εργαστήριο με θέμα την πιλοτική εφαρμογή των εργαλείων του ASPIS πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαΐου 2012 στο Ξενοδοχείο Αμαλία στο Σύνταγμα. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, αφού παρακολούθησαν την παρουσίαση του προγράμματος ASPIS και των εργαλείων του από την Κα Φούλη Παπαγεωργίου (PRISMA Κέντρο Αναπτυξιακών Μελετών), να αξιολογήσουν την πλατεία Συντάγματος με κριτήρια αειφορίας (εργαλείο SRT) και να παίξουν το 3D παιχνίδι αειφορίας του ASPIS σε υπολογιστές που παρέχονταν για αυτό το σκοπό. Για να δείτε την έκθεση του εργαστηρίου (σχόλια χρηστών για τα εργαλεία) παρακαλούμε πιέστε εδώ.
 
This project has been funded with support from the European Commission.This communication reflects the views only of the author, and the commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.